Materialen die we gebruiken

Naast een ergonomisch design gebruiken we ook de beste materialen voor onze werkkleding. Door het gebruik van de juiste materialen hebben we werkkleding gemaakt met de best mogelijke eigenschappen voor iedere klus.

Katoen 

Katoen is een zacht en comfortabel natuurlijk materiaal. Werkt goed isolerend en ventilerend. Smelt niet als het aan vlammen of hitte wordt blootgesteld en vat niet snel vuur. Kledingstukken uit dit materiaal zijn zacht maar sterk en duurzaam. Dit komt ondermeer omdat wij betrokken zijn van bij het begin van het weefproces tot de finale productie.

POLYESTER/KATOEN

Het materiaal weegt weinig maar is toch stevig. Katoen is een sterk ademende stof, zodat het kledingstuk aangenaam en comfortabel aanvoelt bij het dragen. Polyester heeft dan weer een hogere treksterkte, wat de duurzaamheid van de kleding verbetert. Kleding van polyester/katoen behoudt zijn vorm en kleur en is uitermate geschikt om te dragen in zware omstandigheden.

3M

3M Scotchlite reflecte end materiaal voor beschermende kledij overschrijdt naast alle strenge standaardtesten ook de hoogste reflecte ende categorie van de Europese standaard

YKK

YKK is het marktleidende merk in ritsen. De producten zijn van een hoge kwaliteit en bepalen de standaardregels voor de andere spelers in dit marktsegment

Cordura®

Cordura® is een merk dat bestaat uit extra duurzaam polyamide. Het is driemaal zo sterk als gewone polyamide, zeven keer zo sterk als katoen maar blijft fijn en soepel. ProJob gebruikt deze stof om slijtgevoelige plaatsen te verstevigen

Vent Air

Vent Air is ademend maar wind- en waterbestendig. Vent Air houdt het lichaam droog en koel terwijl het beschermt tegen de krachten van het weer.

DURAFLEX

Duraflex is het merk van de gespen die ProJob gebruikt in de kledij en de riemen

PROTEC

ProTec is een zeer duurzaam materiaal. ProTec is geschikt voor extreme omstandigheden in een ruwe omgeving.

PROVENT

ProVent is een stof met een hoge luchtdoorlaatbaarheid. Ze laat vocht en oververhitting toe om de kledij snel te verlaten. Geschikt tegen regen, sneeuw en wind. ProVent is een elastisch en beschermend materiaal dat als bovenkledij dient gebruikt te worden.

Pro THERMAL

ProThermal is een stof die effectieve isolatie verschaft tegen zowel warmte als koude. Deze materialen vinden en verwijderen overtollige warmte en houden onnodige koude buiten. Pro Thermal reguleert de lichaamstemperatuur op een evenwichtige en aangename manier. Bijzonder nuttig als isolatie.

PRODRY

ProDry is een stof die u als eerste laag op uw lichaam draagt. Dit materiaal infiltreert het lichaamsvocht en laat het toe om het vocht door te voeren naar de bovenliggende laag. Met ProDry hebt u geen last van damp en koude kledij op uw lichaam.